Aktiviteter i gruppa

 

  Hovedside | Hvem er vi | Aktiviteter i gruppa | Dikt | Logoen vår |

 

ISFISKE

Demniga ved travbanen, Åsegarden, ligger lett tilgjengelig for oss slagfedige” både sommer og vinter. Lysløypa går rett forbi. Snøen er derfor hardtråkka. Den som ikke kan gå fraktes til demningen i pulk eller på akebrett.

 

Øyvind sørger for at isfiskeutstyret er i orden. Det blir ikke så mye fisk, men det gjør godt å komme seg ut i de naturskjønne omgivelsene.

 

Det snurper seg godt under nesen denne mars-dagen.

Marit koker kaffe.

Øyvind instruerer oss i isfiskekunsten.

 

 

LOFOTEN

 

På Grønnstranda ved Stamsund i Lofoten har Marit sitt lille ferieparadis. ”De slag ferdige” har vært på besøk der ved flere anledninger.

Huset ligger fint til ved alfar vei og er et fint utgangspunkt for småturer rundt i Lofoten.

 

I mai 2004 kjørte vi på en dagstur til Å.

Vi dro innom mange severdigheter på veien.

Glasshytta i Vigten.

Ballstad - Vi besøker

 

LUNSJKONERT - Kulturkuset i Harstad

 

På Kulturhuset i Harstad er det satt opp lunsjkonsert med jevne mellomrom.

Her har bl.a. Kine Hellebust hatt opplesing av sin bok ”Ho Kirsti eg e”. Det var en levende opplesing fra boka som er på forfatterens oppvekst i Harstad.

 

Vi blir ofte underholdt av Arctimus Strykekvartett.

Og hvert år i januar gir Ola Bremnes oss en trivelig solkonsert til ære for sola som har kommet tilbake til Harstad etter vinterdvalen.

 

 

 

SONJATUN - Statlig tyngdepunkt afasi og stemme.

 

Flere av gruppe medlemmene har hatt opptrening på Sonjatun i Nordreisa. Der er det dyktige logopeder og fysioterapeuter som hjelper oss på gli. Ofte kommer vi derfra med nye ferdigheter og nytt mot.

 

Logoped derfra har også gjestet gruppa her på Borkenes

 

Vesterålen

 

Våren 2006 inntok vi et annet ferieparadis. På Ringstad har noen bekjente kjøpt et lite småbruk til bruk som feriebolig. Her har slaggruppa stående invitasjon. Det er et fint utgangspunkt for småturer rundt.

 

MANNEN FRA HAVET.

 

Skulpturen som er laget av Kjell Erik Killi Olsen er en del av Skulturlandskap

Nordland”. dette er et internasjonalt kjent kunstprosjekt. 6 av de 33 skulpturene finnes i Vesterålen. ”kunst finner sted” er mottoet. I Vesterålen finner kunsten sted ved havet.

”Mannen fra havet” står i Bø, og er en hyllest til sjøen.

 

Den viktigste grunner for at disse skulpturen finnes i Nordlands landskap, er at ”det var her de ble – i møtet mellom landskap og kunstner,” i følge Maaretta Jaukkuri.”Og det er i de tilsvarende møtene mellom landskapet, skulpturen og betrakteren at betydning gjenkjennes og gjenskapes. Det er i de øyeblikk at kunst finner sted.

 

 

 

 

 

 

BESØK HOS GRUPPEMEDLEMMENE.

 

Det er hyggelig å bli kjent på hjemmearenaene hos hverandre. Der hersker det en egen ro, og praten går lettere rundt bordet. Alle har vi ulike arenaer å by på, og ulike interesser som kan inspirere de andre.

 

Det hender også at vi feirer en og annen rund dag sammen. Øyvind fylte 50 oktober 2005. Da feiret vi med ovnsbakt ørret og multekrem. Det smakte helt malabarisk.

 

I desember 2006 feiret vi Marits 60 års dag. Da var vi invitert til feiring på Elda grendehus sammen med alle hennes venner. Vi var ca. 100 personer til stede der. Det smakte godt med finnebiff, kylling gryte, fiskesuppe, kaker og kaffe.

En del underholdning ble det også. Og Marit åpnet pakker og presenterte gestene underveis.

 

 

 

Fiske på Kvæfjorden

 

Det er mange ting vi ikke har vært med på på grunn av dårlig førlighet i armer og bein etter slaget. Men vi har etterhvert sluttet å bekymre oss på forhånd om vi får til å være med eller ikke. Her har vi vår første tur på fjorden etter  å ha vært "satt på land" i mange år. Det var en god følelse å mestre ombordstigningen, og deilig å spise fiske vi selv hadde fisket da vi kom på land.

 

 

 Link til andre aktuelle sider på verdensveven.


Denne side er sist oppdatert 26.06.2009 av Nina J. Öztürk Johansen.Flere av deltakerne i gruppa har bidratt til at vi har fått snekret disse hjemmesidene. Noen av oss har gjennom dette arbeidet fått skrivetrening og lært noe om det å lage hjemmesider. Andre har bidratt med foto, dikt og ideer til hva vi skulle ha på sidene våre.